غزه: [سرزمین] رنج و همبستگی
لفاظیهای رهبری سیاسی در اسرائیل بسیار شوم است. مردم آشکارا در مورد پاکسازی قومی و مجازات دستهجمعی صحبت میکنند. وزیر دفاع یوآو گالانت مدعی شده است که این کشور درحال «مبارزه با حیوانات انسانی» است و از «محاصره کامل» نوار غزه با قطع کامل برق، غذا و سوخت حمایت میکند. رئیس جمهور اسحاق هرتزوگ مدعی است که همه -از جمله غیرنظامیان- در غزه مسئول هستند، زیرا «آنها میتوانستند» علیه حماس قیام کنند.
غزه: [سرزمین] رنج و همبستگی
نوشتهی: هیئت سردبیری سایت Clarté (وبسایت سوسیالیستی غیرحزبی)
ترجمهی: سارا طاهری
منبع: https://clarte.se/bloggen/119643-den-politiska-retoriken-om-gaza-och-dess-verklighet
در زمان نگارش این مقاله، بمباران غزه همچنان ادامه دارد. تعداد کشتهها که اکنون از هفت هزار نفر فراتر رفته است، هر روز درحال افزایش است، مردم جایی برای فرار ندارند و یک تهاجم زمینی درحال وقوع است. اسرائیل همچنان راه دسترسی بهآب، سوخت و دارو بهغزه را مسدود کرده است. وضعیت انسانی فاجعهبار است. مردم بیش از پیش براین باورند که آنچه اکنون شاهد آن هستیم یک نسلکشی است یا درحال تبدیل شدن بهنسل کشی است.
پزشکان بدون مرز از بیمارستانهای پرجمعیت گزارش میدهند که مراقبتهای ویژه باید بدون مواد بیهوشی یا ضدعفونیکننده انجام شود. جراحان بیمارستان الشفا اکنون بدون مُسکن عمل میکنند. تاکنون بیش از 16000 نفر در غزه در حمله نظامی اسرائیل زخمی شدهاند.
نیمی از ساکنان غزه کودک هستند. جان آنها، چه در خانههای خود بمانند و چه طبق فراخوان اسرائیل بهسمت جنوب، بهسمت مرزهای بسته حرکت کنند، در خطر است؛ زیرا غیرنظامیان در مسیر فرار بمباران میشوند. دستور اسرائیل برای تخلیه غیرنظامیان تحت این شرایط، جنایت علیه بشریت است که توسط قوانین بینالمللی تعریف شده است.
لفاظیهای رهبری سیاسی در اسرائیل بسیار شوم است. مردم آشکارا در مورد پاکسازی قومی و مجازات دستهجمعی صحبت میکنند. وزیر دفاع یوآو گالانت مدعی شده است که این کشور درحال «مبارزه با حیوانات انسانی» است و از «محاصره کامل» نوار غزه با قطع کامل برق، غذا و سوخت حمایت میکند. رئیس جمهور اسحاق هرتزوگ مدعی است که همه -از جمله غیرنظامیان- در غزه مسئول هستند، زیرا «آنها میتوانستند» علیه حماس قیام کنند. و هنگامی که اسکای نیوز از نفتالی بنت نخست وزیر سابق دربارهی محاصره غزه پرسید، او صحبت خبرنگار را قطع کرد و گفت: «مگه مغزتون اشکال داره؟ ندیدی چی شد؟ ما با نازیها میجنگیم.»
بدبختانه، و بهیمن شوخی تلخ روزگار، چندین غیرنظامی اسرائیلی که در 7 اکتبر توسط نیروهای مسلح حماس بهقتل رسیده و ربوده شدند، از فعالین جنبش صلح (یعنی، جنبش فعالان و سازماندهی شدگان در درون چپ دراسرائیل) بودند. این حمله همانطور که شاهد هستیم به جنایت جنگی آشکار تبدیل شد.
سؤال روشن این است که دولت اسرائیل چقدر علاقمند بهبازگرداند این گروگانهاست. وقتی از وزیر دارایی بزالل اسموتریچ در مورد گروگانها در غزه سؤال شد، او توضیح داد که هدف شکست حماس است، نه توجه ویژه بهگروگانها.
بیانیه اسموتریچ نشان دهندهی نفوذ فزایندهی جنبش فاشیستی در اسرائیل است. او خود یک شهرکنشین در کرانه باختری است، و علاوه بر مأموریت سیاسی، مسئولیت اداره شهرکهای کرانه باختری را نیز برعهده دارد. مدت هاست که ویژگی افکار عمومی اسرائیل همین لفاظیهای سازمانهای شهرکنشین و راست افراطی است. اما اکنون نمایندگان این سازمانها -ازجمله اسموتریچ- در دولت هستند و ایدئولوژی آنها بهسیاست دولتی تبدیل شده است.
ایتامار بن گویر، وزیر امنیت عمومی و رهبر حزب راست افراطی «قدرت یهود» اخیراً اعلام کرد که وزارت او 10000 سلاح را برای تجهیز «تیم های امنیتی» غیرنظامی برای محافظت از مرزهای اسرائیل و شهرکهای غیرقانونی در ساحل غربی اشغالی توزیع خواهد کرد.
با تمرکز چشمها درعرصهی جهانی بهغزه، وضعیت کرانه باختری از کانون توجه خارج شده است. مجازات دستهجمعی و خشونت مرگبار علیه فلسطینیها تشدید شده است. اسرائیل تلاشها را برای جابهجایی جوامع فلسطینی افزایش داده و از جنگ برای تصرف زمینهای بیشتری در کرانه باختری استفاده میکند. از 7 اکتبر تاکنون بیش از 100 فلسطینی در کرانه باختری کشته شدهاند. بسیاری از آنها کودکاند. دستگیریهای دستهجمعی در سراسر کرانه باختری، ازجمله در بیتالمقدس شرقی صورت گرفته است. آنها بههزاران زندانی سیاسی فلسطینی اضافه میشوند که درحال حاضر در بازداشت نامحدود بهسر میبرند. حدود چهار هزار کارگر مهمان از غزه بازداشت و بهعبارت دیگر ربوده شدهاند، و احتمالاً در شرایط وحشتناکی در مکانی نامعلوم نگهداری میشوند. جنبش شهرکنشینانِ راستِ افراطی در حوادث غزه پتانسیلی را میبیند که استراتژیک است، بههمین دلیل هم پاکسازی قومی را تشدید کرده است. B'Tselem گزارش میدهد که شهرکنشینان مسلح که اغلب توسط سربازان اسکورت میشوند، وارد جوامع فلسطینی میشوند تا خانهها و مزارع را بهآتش بکشند، ضربوشتم کنند و دست بهکشتار بزنند.
همزمان، انتقادات داخلی و اعتراضات علیه تشکیلات خودگردان فلسطین در کرانه باختری افزایش یافته است. خشم دیرینهای علیه رئیس جمهور عباس وجود دارد که نیروهایش بهطور مؤثر امنیت قدرت اشغالگر اسرائیل را حفظ میکنند.
فضا برای انتقاد در داخل اسرائیل بسیار کم است: دانشگاهیان فلسطینی و فعالان چپ اسرائیلی از مشاغل خود اخراج ویا توسط پلیس بهدلیل محتوای پستهایشان در رسانههای اجتماعی دستگیر شدهاند. چندین کشور بزرگ اروپایی راه مشابهی را انتخاب کردهاند. در فرانسه، دولت تظاهرات حمایتی از فلسطین را بهطور کامل ممنوع کرده است. در برلین، جایی که پلیس قبلاً درخواستهای مجوز تظاهرات از سوی گروههای طرفدار فلسطین را رد کرده است، مقامات آموزش محلی نیز روسری پوشیدن فلسطینیها را در مدارس این شهر ممنوع کردهاند. در بریتانیا، وزیر کشور سوئلا براورمن بهپلیس دستور داده است تا اعتراضاتی را که خطر «افزایش تنش بین گروهها» را دارند، سرکوب کند و امکان ممنوعیت اهتزاز پرچم فلسطین را باز کرده است. در سوئد، جیمی اوکه سون میخواهد حمایت از حماس مطابق با توافقنامه تیدو «رفتار نامناسب» تلقی شود. ماریا مالمر استنگارد وزیر مهاجرت نیز همین خط را دنبال میکند: هرکسی که حماس را تقدیر میکند باید بتواند از سوئد اخراج شود. دولت سوئد همچنین تصمیم گرفته است که کمکهایی را متوقف میکند که برای توسعه فلسطین هزینه میشد. و توبیاس بیلستروم، وزیر امور خارجه، در رابطه با نشست وزیران اتحادیه اروپا در بیست و سوم اکتبر اعلام کرد که محاصره و بمباران غزه توسط اسرائیل را پاسخی متناسب بهحمله حماس میداند.
در پلتفرمهای رسانههای اجتماعی، بهنظر میرسد پستهای حامی فلسطین یا انتقادی ازاسرائیلیها حذف میشوند. هشتگهایی با کلماتی مانند نسلکشی، جنگ در غزه، standwithGaza حذف میشوند یا «سایهدار» میشوند، یعنی تصاویر زیر هشتگها برای افرادی که قبلاً حساب کاربری را دنبال نکردهاند، قابل مشاهده نیستند.
بیمیلی گسترده برای صحبت از اسرائیل بهعنوان یک دولت آپارتاید وجود دارد. اما این اصطلاح بیانگر واقعیت سیاسی منطقهای است که اسرائیل و فلسطین را تشکیل میدهد. آپارتاید در حقوق بینالملل بهعنوان نظامی مبتنی بر ستم و سلطهی نهادینه شده توسط یک قوم برضد قوم دیگر تعریف شده است. هم سازمانها و هم حقوقدانان حقوق بینالملل بهطور مستقل تعیین کردهاند که شرایط تحمیل شده بر فلسطینیها در سرزمینهای اشغالی و اسرائیل با معیارهای آپارتاید مطابقت دارد. بهعنوان مثال، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور سرزمینهای اشغالی فلسطین این موضوع را تکرار کرده است. سازمانهای حقوق بشری مانند عفو بینالملل، B'tselem و دیدهبان حقوق بشر تحقیقات گستردهای انجام دادهاند و بههمین نتیجه رسیدهاند.
در نهایت، تنها یک راه برای توقف نسلکشیِ جاری در غزه و مقابله با جنبشهای ارتجاعی در اسرائیل و فلسطین وجود دارد. اسرائیل باید بهاشغال پایان دهد، سیستم آپارتاید را لغو کند و بهفلسطینیها در اسرائیل حقوق مدنی کامل بدهد. کسانی از ما که از درگیری دورند، میتوانند بهفراخوان بایکوت، تحریمها و واگذاری (BDS) بپیوندند، از مطبوعات آزاد در اسرائیل حمایت کنند و در همبستگی با همهی مجروحان، رنجدیدگان و غمگینان در فلسطین و اسرائیل سازماندهی کنند. هوشیاری و واکنش در برابر همه اشکال یهودستیزی در بحث اساسی است.
آتش بس فوری ضروری است و تبادل اسرا باید انجام شود.
سوئد اکنون دارای مرتجعترین دولت در دهههای اخیر است. روشن است که چگونه نژادپرستی و اسلامهراسی مورد تأیید سیاسی در داخل کشور بهفقدان همدلی و همچنین بیعلاقگی در حفاظت از جان فلسطینیها دامن میزند. ساختن یک جنبش گسترده علیه نژادپرستی و آپارتاید در همبستگی با مبارزات فلسطینیها برای فلسطین آزاد بهعهده ماست. آتش بس فوری ضروری است و تبادل اسرا باید انجام شود.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
منبع خبری و تحلیلی این مقاله سایتها زیر است:
https://www.hrw.org/news/2023/10/21/israel-immediately-restore-electricity-water-aid-gaza
https://jewishcurrents.org/a-textbook-case-of-genocide
https://twitter.com/Israel_katz/status/1712876230762967222
https://twitter.com/hrw/status/1711424885908791505
https://twitter.com/Sprinter99800/status/1713064886027063584?s=20
https://www.facebook.com/skynews/videos/349340540820219/
https://globalnews.ca/news/10014375/vivian-silver-israel-attack/
https://www.972mag.com/blinken-washington-israel-far-right/
https://www.972mag.com/israel-far-right-government-plans/
https://www.972mag.com/israel-dangerous-phase/
https://www.972mag.com/ben-gvir-ministry-kahane/
https://www.972mag.com/west-bank-gaza-war-protests/
https://www.btselem.org/topic/administrative_detention
https://www.dn.se/varlden/tusentals-gastarbetare-fran-gaza-jagas-av-israelisk-militar/
https://hamoked.org/document.php?dID=Updates2378
https://www.dn.se/sverige/ministern-personer-som-hyllar-hamas-bor-kunna-utvisas/
https://www.svd.se/a/LlR1PQ/billstrom-israels-svar-proportionerligt
https://www.amnesty.org/en/latest/campaigns/2022/02/israels-system-of-apartheid/
https://www.972mag.com/members/?=popup
یادداشتها
خاطرات یک دوست ـ قسمت چهلمویکم
چند پاراگرافِ آخر از قسمت چهلم
نزدیک به چهار سال آشنایی و دوستی های مان بعنوان هم زندانی از عشرت آباد تا بندهای چهار و پنج و شش زندان شماره یک قصر، گستره متنوعی از تجارب را با هم داشتیم. بدون آنکه اختلافات مان در درک و چند و چون مبارزات را در یک کلاسور مشترک ریخته باشیم، اما همواره حسی مثبت و دوستانه را بین مان برقرار کرده بودیم.
ادامه مطلب...خاطرات یک دوست ـ قسمت چهلم
چند پاراگرافِ آخر از قسمت سیونهم
زندان شماره یک قصر سال های 53-54 را در دو مسیر موازی می توانم تصویر کنم؛ یکی تلاشی که می کوشید بهر صورتی شده یک گذشته «شکسته-بسته»از تشکیلات درون زندان را«احیا» کرده و بازسازی کند. بدون آنکه به لحاظ فکری بار تازه ای داشته باشد یا به مسائل تازه طرح شده در جنبش پاسخی روشن و کارآمد بدهد. این بیشتر بیک فرمالیسم «تشکیلاتی»می مانست تا یک جریان با درون مایه ای از اندیشه، نقد، و خلاصه درس گرفتن از ضعف و قوت های جریانات طی شده. همه ی آنهایی که به نوعی هویت طلبی تشکیلاتی مبتلا شده بودند و انقلاب را نه فرآیندی استعلایی نمی دیدند بلکه؛ مسیری تعریف شده یکبار برای همیشه می پنداشتند.
ادامه مطلب...خاطرات یک دوست ـ قسمت سی ونهم
چند پاراگرافِ آخر از قسمت سیوهشتم
در جستجوگری و صحبت با افراد بندهای چهارو پنجو شش تا زمانیکه یکیدو ماه اول در راهرو بند چهار بودم و بعد به یکی از اتاقهای بند پنج منتقل شدم. در ظهرهای چند روز متوالی که فرصتی بعداز غذا داشتیم و میشد وقت صحبت کردن داشت، مسعود رجوی با من وقت گذاشت و مفصل از وقایع و تحلیل ها و اشتراک مواضع و رویدادهای منتهی به سرکوب پلیس و موضع شخصی خودش صحبت کرد. میزان علاقه اش به تفصیل این موضوع برایم جای شگفتی داشت. او در جاهایی شروع به انتقاد از خودش بعنوان «رهبری» جریان کرد. گفته های او بیشتر از هر چیزی مرا دچار شگفتی می کرد و درک و جذب مطالبش را برایم سخت می کرد. من هنوز هم نمی فهمم چطور می شود اینقدر راحت راه و روش خطا رفت و بعد نشست و به آن انتقاد کرد و باز هم همان روال را ادامه داد !
ادامه مطلب...خاطرات یک دوست ـ قسمت سیوهشتم
چند پاراگرافِ آخر از قسمت سیوهفتم
با رسیدن به تهران مسافرین در ترمینال پیاده شدند و ما را با همان اتوبوس به داخل زندان قصر و درآنجا هم یکسره تا جلوی «ندامتگاه شماره یک» یا همان زندان شماره یک بردند. و آنجا با اندک وسایل شخصی پیاده مان کردند. و شروعی تازه با افسران زندان جدید و بازدید و لخت شدن و تندی متداول را تجربه کردیم و با حوصله از سر گذراندیم.
ادامه مطلب...خاطرات یک دوست ـ قسمت سیوهفتم
چند پاراگرافِ آخر از قسمت سیوششم
در زندان بسرعت با بزرگان جنبش چریکی از نزدیک محشور شدم. اولین چیزهایی که آموختم مسائل «سازمانی» بود. جنبش چریکی در نوباوگی عملی خودش سخت تحت ضربات سرکوب قرار گرفته و نیروهایش را به نوعی میشود گفت«تلفات» داده بود. کثرت دستگیریها، علیرقم مقاومتهای ستایش انگیز بسیاری در بازجوییها؛ مانع از هدر دهی نیروهایی نشد که قرار بود رهبری و استخوانبندی این جنبش را حفظ و صیانت کنند. در تحلیلهای بعدی؛ چه در زندان و چه در درون گروههای چریکی انجام شده توجه کمی را به نقش ضعفهای سازمان نیافتگی و خلعهای آسیب پذیر آن کردند. در حالیکه هر چقدر مبارزه سهمگینتر و هرچقدر سرکوبها سبوئانهتر باشد اهمیت سازمانیافتگی دم افزون تر میشود. در حقیقت اگر سلاح درک حقایق مبارزات انقلابی فلسفه و منطق «ماتریالیستی-دیالکتیکی» است؛ سلاح مقابله با نظامهای سرکوبگر و پلیسی «سازمان» است. آن هم از منظر «سازمان پذیری» نیروهای انقلابی. درباره این مقوله در جاهای دیگری به قوت پرداخته ایم.
ادامه مطلب...* مبارزات کارگری در ایران:
- فیل تنومند «گروه صنعتی کفش ملی»- قسمت دوم
- فیل تنومند «گروه صنعتی کفش ملی»
- بیانیه شماره دوم کمیته دفاع از کارگران اعتصابی
- تشکل مستقلِ محدود یا تشکل «گسترده»ی وابسته؟!
- این یک بیانیهی کارگری نیست!
- آیا کافکا بهایران هم میرود تا از هفتتپه بازدید کند !؟
- نامهای برای تو رفیق
- مبارزه طبقاتی و حداقل مزد
- ما و سوسیال دمکراسی- قسمت اول
- تجمع اول ماه می: بازخوانی مواضع
- از عصیان همگانی برعلیه گرانی تا قیام انقلابی برعلیه نظام سرمایهداری!؟
- ائتلاف مقدس
- وقتی سکه یک پول سیاه است!
- دو زمین [در امر مبارزهی طبقاتی]
- «شوراگراییِ» خردهبورژوایی و اسماعیل بخشی
- در مذمت قیام بیسر!
- هفتتپه، تاکتیکها و راستای طبقاتی
- تقاضای حکم اعدام برای «جرجیس»!؟
- سکۀ ضرب شدۀ فمنیسم
- نکاتی درباره اعتصاب معلمان
- تردستی و تاریخ، در نقد محمدرضا سوداگر و سید جواد طباطبایی
- دختران مصلوب خیابان انقلاب
- «رژیمچنج» یا سرنگونی سوسیالیستی؟!
- هفتتپه و پاسخی دوستانه بهسؤال یک دوست
- اتحادیه آزاد در هفتتپه چکار میکند؟
- دربارهی جنبش 96؛ سرنگونی یا انقلاب اجتماعی!؟
- دربارهی ماهیت و راهکارهای سیاسیـطبقاتی جنبش دیماه 96
- زلزلهی کرمانشاه، ستیز جناحها و جایگاه چپِ آکسیونیست!؟
- «اتحادیه مستقل کارگران ایران» از تخیل تا شایعه
- هزارتوی تعیین دستمزد در آینه هزارتوی چپهای منفرد و «متشکل»
- شلاق در مقابله با نوزایی در جنبش کارگری
- اعتماد کارگران رایگان بهدست نمیآید
- زحمتکشان آذری زبان در بیراههی «ستم ملی»
- رضا رخشان ـ منتقدین او ـ یارانهها (قسمت دوم)
- رضا رخشان ـ منتقدین او ـ یارانهها (قسمت اول)
- در اندوه مرگ یک رفیق
- دفاع از جنبش مستقل کارگری
- اطلاعیه پایان همکاری با «اتحاد بینالمللی در حمایت از کارگران در ایران»
- امضا برعلیه «دولت»، اما با کمک حکومتیان ضد«دولت»!!
- توطئهی خانه «کارگر»؛ کارگر ایرانی افغانیتبار و سازمانیابی طبقاتی در ایران
- تفاهم هستهای؛ جام زهر یا تحول استراتژیک
- نه، خون کارگر افغانی بنفش نیست؟
- تبریک بهبووورژواهای ناب ایرانی
- همچنان ایستاده ایم
- دربارهی امکانات، ملزومات و ضرورت تشکل طبقاتی کارگران
- من شارلی ابدو نیستم
- دربارهی خطابیه رضا رخشان بهمعدنچیان دنباس
- قطع همکاری با سایت امید یا «تدارک کمونیستی»
- ایجاد حزب کمونیستی طبقهی کارگر یا التجا بهنهادهای حقوقبشری!؟
- تکذیبیه اسانلو و نجواهای یک متکبر گوشهنشین!
- ائتلافهای جدید، از طرفداران مجمع عمومی تا پیروان محجوب{*}
- دلم برای اسانلو میسوزد!
- اسانلو، گذر از سوءِ تفاهم، بهسوی «تفاهم»!
- نامهی سرگشاده بهدوستانم در اتحاد بینالمللی حمایت از کارگران
- «لیبر استارت»، «کنفرانس استانبول» و «هیستادروت»
- «لیبر استارت»، «سولیداریتیسنتر» و «اتحاد بینالمللی...»
- «جنبش» مجامع عمومی!! بورژوایی یا کارگری؟
- خودشیفتگی در مقابل حقیقت سخت زندگی
- فعالین کارگری، کجای این «جنبش» ایستادهاند؟
- چکامهی آینده یا مرثیه برای گذشته؟
- کندوکاوی در ماهیت «جنگ» و «کمیتهی ضدجنگ»
- کالبدشکافی یک پرخاش
- توطئهی احیای «خانهکارگر» را افشا کنیم
- کالبدشکافیِ یک فریب
- سندیکای شرکت واحد، رفرمیسم و انقلاب سوسیالیستی
* کتاب و داستان کوتاه:
- دولت پلیسیجهانی
- نقد و بازخوانى آنچه بر من گذشت
- بازنویسی کاپیتال جلد سوم، ایرج اسکندری
- بازنویسی کاپیتال جلد دوم، ایرج اسکندری
- بازنویسی کاپیتال جلد اول، ایرج اسکندری
- کتاب سرمایهداری و نسلکشی ساختاری
- آگاهی طبقاتی-سوسیالیستی، تحزب انقلابی-کمونیستی و کسب پرولتاریایی قدرت...
- الفبای کمونیسم
- کتابِ پسنشینیِ انقلاب روسیه 24-1920
- در دفاع از انقلاب اکتبر
- نظریه عمومی حقوق و مارکسیسم
- آ. کولنتای - اپوزیسیون کارگری
- آخرین آواز ققنوس
- اوضاعِ بوقلمونی و دبیرکل
- مجموعه مقالات در معرفی و دفاع از انقلاب کارگری در مجارستان 1919
- آغاز پرولترها
- آیا سایهها درست میاندیشند؟
- دادگاه عدل آشکار سرمایه
- نبرد رخساره
- آلاهو... چی فرمودین؟! (نمایشنامه در هفت پرده)
- اعتراض نیروی کار در اروپا
- یادی از دوستی و دوستان
- خندۀ اسب چوبی
- پرکاد کوچک
- راعش و «چشم انداز»های نوین در خاورسیاه!
- داستان کوتاه: قایق های رودخانه هودسون
- روبسپیر و انقلاب فرانسه
- موتسارت، پیش درآمدی بر انقلاب
- تاریخ کمون پاریس - لیسا گاره
- ژنرال عبدالکریم لاهیجی و روزشمار حمله اتمی به تهران
* کارگاه هنر و ادبیات کارگری
- شاعر و انقلاب
- نام مرا تمام جهان میداند: کارگرم
- «فروشنده»ی اصغر فرهادی برعلیه «مرگ فروشنده»ی آرتور میلر
- سه مقاله دربارهی هنر، از تروتسکی
- و اما قصهگوی دروغپرداز!؟
- جغد شوم جنگ
- سرود پرولتاریا
- سرود پرچم سرخ
- به آنها که پس از ما به دنیا می آیند
- بافق (کاری از پویان و ناصر فرد)
- انقلابی سخت در دنیا به پا باید نمود
- اگر کوسه ها آدم بودند
- سوما - ترکیه
- پول - برتولت برشت
- سری با من به شام بیا
- کارل مارکس و شکسپیر
- اودسای خونین
* ترجمه:
- رفرمیستها هم اضمحلال را دریافتهاند
- .بررسی نظریه انقلاب مداوم
- آنتونیو نگری ـ امپراتوری / محدودیتهای نظری و عملی آتونومیستها
- آیا اشغال وال استریت کمونیسم است؟[*]
- اتحادیه ها و دیکتاتوری پرولتاریا
- اجلاس تغییرات اقلیمیِ گلاسکو
- اصلاحات اقتصادی چین و گشایش در چهلمین سال دستآوردهای گذشته و چالشهای پیشِرو
- امپراتوری پساانسانی سرمایهداری[1]
- انقلاب مداوم
- انگلس: نظریهپرداز انقلاب و نظریهپرداز جنگ
- بُرهههای تاریخیِ راهبر بهوضعیت کنونی: انقلاب جهانی یا تجدید آرایش سرمایه؟
- بوروتبا: انتخابات در برابر لوله تفنگ فاشیسم!
- پناهندگی 438 سرباز اوکراینی به روسیه
- پیدایش حومه نشینان فقیر در آمریکا
- پیرامون رابطه خودسازمانیابی طبقه کارگر با حزب پیشگام
- تأملات مقدماتی در مورد کروناویروس و پیآیندهای آن
- تاوان تاریخی [انقلابی روسیه]
- تروریسم بهاصطلاح نوین[!]
- جنبش شوراهای کارخانه در تورین
- جنبش مردم یا چرخهی «سازمانهای غیردولتی»
- جوانان و مردم فقیر قربانیان اصلی بحران در کشورهای ثروتمند
- چرا امپریالیسم [همواره] بهنسلکشی باز میگردد؟
- دستان اوباما در اودسا به خون آغشته است!
- رهایی، دانش و سیاست از دیدگاه مارکس
- روسپیگری و روشهای مبارزه با آن
- سرگذشت 8 زن در روند انقلاب روسیه
- سقوط MH17 توسط جنگنده های نیروی هوائی اوکراین
- سکوت را بشکنید! یک جنگ جهانی دیگر از دور دیده میشود!
- سه تصویر از «رؤیای آمریکایی»
- سه مقاله دربارهی هنر، از تروتسکی
- شاعر و انقلاب
- فساد در اتحادیههای کارگری کانادا
- فقر کودکان در بریتانیا
- قرائت گرامشی
- کمون پاریس و قدرت کارگری
- گروه 20، تجارت و ثبات مالی
- لایحه موسوم به«حق کار»، میخواهد کارگران را بهکشتن بدهد
- ماركس و خودرهایی
- ماركسیستها و مذهب ـ دیروز و امروز
- مانیفست برابری فرانسوا نوئل بابوف معروف بهگراکوس[1]
- مجموعه مقالات در معرفی و دفاع از انقلاب کارگری در مجارستان 1919
- مجموعه مقالات در معرفی و دفاع از انقلاب کارگری در مجارستان 1919
- ملاحظاتی درباره تاریخ انترناسیونال اول
- ممنوعیت حزب کمونیست: گامی به سوی دیکتاتوری
- نقش کثیف غرب در سوریه
- نگاهی روششناسانه بهمالتیتود [انبوه بسیارگونه]
- واپسین خواستهی جو هیل
- واپسین نامهی گراکوس بابوف بههمسر و فرزندانش بههمراه خلاصهای از زندگی او
- ویروس کرونا و بحران سرمایه داری جهانی
- یک نگاه سوسیالیستی بهسرزمینی زیر شلاق آپارتاید سرمایه