چگونگی وضعیت مالی اتحادیه اروپا، هلند و 30 سؤال دیگر در شرایط بحران کروناویروس
ایتالیا با بدهی دولتی که 133 درصد از تولید ناخالص ملیاش، اخیراً بستهی حمایتی خود را تا 750 میلیارد یورو افزایش داد. بدهی دولتیِ آمریکا 107 درصد تولید ناخالص داخلی درسال 2019 بود که همچنان نیز درحال افزایش است، کسری بودجه ایالات متحده درحال حاضر بسیار بالا است: 4.7 درصد از تولید ناخالص داخلی. هماکنون دو منفعت برای دولتها وجود دارد. بهره دربازار سرمایه (بخصوص برای کشورهای با ثبات مانند آلمان و هلند) بسیار پایین است...
چگونگی وضعیت مالی اروپا، هلند و
30 سؤال دیگر در شرایط بحران کروناویروس
قسمت سوم
ترجمه: آزاده ادیب
منبع: اینجا https://www.nrc.nl/nieuws/2020/03/26/economische-effecten-van-de-coronacrisis-a3994904
این نوشته شامل 31 پرسش و پاسخ دربارهی این است که چگونه شیوع کووید-19 سلامت و اقتصاد جامعه را بهخطر انداخته است. بخشی از مردم هلند در خانه کار میکنند، شرکتهای بسیاری تعطیل شدهاند، و بازار سهام نیز در نوسان است. کشورهای اروپایی درگیرِ انجام اقدامات یا مقررات اضطراریاند. همهی این رویدادها سؤالاتی را ایجاد میکنند: سؤالات شخصی، سؤالاتی دربارهی اقتصاد کلان، و همچنین سؤالاتی دربارهی بازار کار و دیگر بازارها.
7ـ وضعیت مالی کشورهای دیگر اروپا چگونه است؟
این موضوع در کشورهای مختلف، متفاوت است. قابل مقایسهترین کشور با هلند، آلمان است که در سالهای اخیر بدهی ملی خود را تقریباً تا 60 درصد تولید ناخالص داخلیاش کاهش داده است. این استاندارد رسمی اروپاست که بدهی ملی نباید حداکثر از 60 درصد تولید ناخالص داخلی بیشتر باشد.
براین اساس، سال گذشته فقط 7 کشور اروپایی این استاندارد را رعایت کردند. برخی از این کشورها بهطور قابل توجهی از این استاندارد فراتر رفتهاند: اسپانیا 96 درصد، فرانسه 99 درصد و ایتالیا 134 درصد.
در آغاز ماه فوریه، کمیسیون اروپا رشد اقتصادی 1.4 درصدی اتحادیه اروپا درسال 2020 را در مقایسه با 1.5 درصد رشد درسال گذشته پیشبینی کرد. بدبینانهتر پیشبینیها در مورد ایتالیا، آلمان و فرانسه بود که با رشد نزولی مواجه خواهند شد.
از آنجایی که بحران کرونا تمام قاره را بهتوقف [اقتصادی] کشانده، [چنین مینماید که] این پیشبینیها کمتر [از واقعیت] باشد. آنچه درحال حاضر اهمیت دارد، این است که کشورهای مختلف بتوانند با همکاری یکدیگر بستهی حمایتی مناسبی برای مقابله با اثرات این بحران تهیه ببینند.
[وضعیت اقتصادی] ایتالیا بهطور ویژهای قبل از شیوع کرونا هم نگرانکننده بود. اقتصاد ایتالیا در چند بخش مختلف وضعیت انقباضی داشت و درحال رکود بهسر میبرد. این واقعیت که اقتصاد ایتالیا شدیدتر [از کشورهای دیگر] تحت تأثیر ویروس قرارگرفته است، مقابله با شوک اقتصادی در منطقهی یورو را آسانتر نمیکند.
8ـ دولتهای اروپایی برای مقابله با این بحران
از کجا پول تهیه میکنند؟
دولتها مجبورند میلیاردها میلیارد وام بگیرند. کشورهایی مانند هلند و آلمان که مازاد بودجه دارند، در بهترین وضعیت برای پرداخت قرار دارند؛ گرچه مازاد آنها (که بهترتیب 1.5 و 1.9 درصد از تولید ناخالص ملیشان در سال 2018 است) بهسرعت از بین خواهد رفت. [با اینهمه] هلند و آلمان میخواهند [علاوهبر بودجهی اضافی خود] از بازار سرمایه نیز وام بگیرند: هلند 45 تا میلیارد 60 و آلمان 150 میلیارد. این مقدار هنوز هم میتواند بهمیزان قابل توجهی افرایش یابد.
[گرچه] سایر کشورها هنوز بهطور مشخص نگفتهاند که میخواهند تا چه میزانی بدهی اضافی را تحمل کنند؛ اما این مبلغ نیز بسیار بالا خواهد بود. [بدینترتیب] بدهی دولتها بهطور انفجارآسایی افزایش مییابند، و کسری بودجهها نیز بهسرعت اوج میگیرد. درحال حاضر، بدهی [بسیار زیاد و] کوهستانگونهی [بعضی از] کشورها مانع از آن نشده که بستههای محرک اقتصادی قابل توجهی اعلام کنند. بهعنوان مثال، فرانسه با بدهیِ دولتیِ برابر با تولید ناخالص داخلیاش، اقدامات مالی و ضمانتنامهی اعتباریای را اعلام کرده که ارزش آن 345 میلیارد یورو است.
ایتالیا با بدهی دولتی که 133 درصد از تولید ناخالص ملیاش، اخیراً بستهی حمایتی خود را تا 750 میلیارد یورو افزایش داد. بدهی دولتیِ آمریکا 107 درصد تولید ناخالص داخلی درسال 2019 بود که همچنان نیز درحال افزایش است، کسری بودجه ایالات متحده درحال حاضر بسیار بالا است: 4.7 درصد از تولید ناخالص داخلی.
هماکنون دو منفعت برای دولتها وجود دارد. بهره دربازار سرمایه (بخصوص برای کشورهای با ثبات مانند آلمان و هلند) بسیار پایین است؛ بنابراین، گرفتن قرض ارزان تمام میشود. مهمتر اینکه: بانکهای مرکزی کشورها متعهد شدهاند که بدهیهای عظیم دولتی را خریداری کنند.
[از طرف دیگر] بانک مرکزی اروپا نیز آماده است تا محدودیتهای خرید فعلی خود را کنار بگذارد. بانک فدرال رزرو آمریکا اعلام کرد که خرید بدهی دولت را تا جایی که نیاز باشد، ادامه میدهد. این موضوع بهاین معناست که بخش عمدهی فشارهای مالی که بهدنبال بحران کرونا در ترازنامهها ایجاد شده است، از طریق بانکهای مرکزی تأمین خواهند شد. قصد بانک مرکزی اروپا از این مداخله، بهویژه در مورد ایتالیا، این استکه هزینهی گرفتن قرض از کنترلش خارج نشود.
هماینک، ایتالیا برای گرفتن پول از بازار سرمایه هیچ مشکلی ندارد؛ بخش عمدهی این امر ناشی از مداخلهی بانک مرکزی اروپاست. اما امکان بُروز مشکلات زیاد است؛ زیرا بانک مرکزی اروپا هنوز بهاین قاعده پایبند است که بیش از 33 درصد از یک نوع وام دولتی را خریداری نکند.
9ـ اقدامات کمک رسانی تا کی ادامه پیدا میکند؟
جواب صادقانه: هیچکس نمیداند. هیچکس جرأت نمیکند «استقامت» اقتصاد کشور خود را حدس بزند. چند هفته پیش [یعنی: زمانی این مقاله منتشر شد] کابینه هلند تصریح کرد که آرایشگاهها و کافهها، درهرصورت، تا 28 آوریل تعطیل خواهند بود [که اینک دوباره باز شدهاند]؛ و هرگونه برنامهی گروهی ممنوع است. اما اینکه زندگی عمومی [بدون خطر مرگومیر در جهان] بعد از آن دوباره ادامه خواهد یافت، هنوز قطعی نیست.
در دیگر کشورهای اروپایی هم چندان تفاوتی وجود ندارد. بهنظر میرسد که کنترل اوضاع سختتر خواهد شد و رهبران دولتها نیز جرأت نمیکنند برای طولانیمدت چیزی بگویند. تعطیلی مراکز عمومی در ایتالیا که قرار بود 25 مارس تمام شود، برای مدت نامعینی تمدید شد و بهبخشهای دیگری نیز گسترش پیدا کرد. در دیگر کشورها هم مقررات بهطور مداوم در حال گسترش است.
در پشت این صحنهها یک «استراتژی خروج» در دست بررسی است: چگونه ما میتوانیم زندگی اجتماعی و اقتصادی را با روش مسئولانه دوباره بهجریان بیاندازیم؟ درنهایت، طولانیتر شدن تعطیلی مراکز اقتصادی و عمومیْ پیامدهای بزرگی بههمراه خواهد داشت. هر روز که تعطیلیها بیشتر میشود، چشماندازها را نیز خرابتر میکند.
در پایان ماه مارس، «مرکز تجزیه و تحلیل سیاستهای اقتصادی هلند» با بررسی سناریوهای مختلف دربارهی بحران کرونا، ارزیابی نسبتاَ مشخصی در این زمینه ارائه کرد. میزان اُفت [تولید ناخالص داخلی] در اثر بیکاری و تعطیلی از 1.2 درصد برای سه ماه تا 7 درصد برای یک سال قابل پیشبینی است.
دولتهای اروپایی هنوز چیزی در ارتباط با چگونگی ایجاد توازن بین سلامت عمومی و اقتصاد نگفتهاند. [بههنگام انتشار این مقاله] هنوزهمهچیز درجهت مهار ویروس بهکار گرفته میشد. اما هرچه «تعطیلی»ها طولانیتر شود، سؤالات بیشتری هم در رابطه با توازن بین سلامت عمومی و اقتصاد ایجاد خواهد شد. در چنین صورتی، دولتها با انجام کارِ تقریباً غیرممکنی مواجه میشوند: ایجاد تعادل بین پیامدهای اقتصادی و احتمال احیای مجدد ویروس، بههنگامی که زندگی روزمره دوباره از سرگرفته میشود. تعطیلی بیپایان مراکز عمومی و اقتصادی یک کشور امرغیرممکنی است، تا جایی که امکان وجود دارد، فعالیتهای اقتصادی باید از همکنون ادامه پیدا کنند [تأکید از مترجم]. {در افزوده: براساس همین «استدلال» و در واقع احتجاج بود که «ما» مقالهی بازگشایی تدریجی کسبوکار یا پذیرش چند ده میلیون قربانی!؟ را نوشتیم}.
یادداشتها
خاطرات یک دوست ـ قسمت چهلوچهارم
چند پاراگرافِ آخر از قسمت چهلوسوم
در یک برنامه تلویزیونی طراحی شده (آنطور که در روزنامه های آن دوران ضبط است 342 نفر) را بطور نشسته در یک سالنی به نمایش گذاشتند. یکنفر بیانیه ای را از روی کاغذی (چنانکه بیاد می آورم منوچهر مقدم سلیمی)خواند و اعلام «برائت» از گذشته و «سپاس از مراحم مولوکانه» در بخشودگی «جرایم» و پیشینه شان را اشاره کرد و در پایان یک صدای ضبط شده ای بروی تصویر می آمد که گویا این عده دارند میگویند «سپاس آریا مهرا».
ادامه مطلب...خاطرات یک دوست ـ قسمت چهلوسوم
چند پاراگرافِ آخر از قسمت چهلمودوم
ساواک برای پائین نگهداشتن آمار زندانی ها ما را به زندان عادی فرستاده بود. صلیب سرخ از طرقی پیگیر شده بود. برای همین دوباره مارا بزندان عمومی (شماره یک) برگرداند. در بار دوم بازدید صلیب سرخ در بند شش زندان شماره یک قصر بودم.
ادامه مطلب...خاطرات یک دوست ـ قسمت چهلودوم
چند پاراگرافِ آخر از قسمت چهل و یکم
درزمان نسبتا طولانی که در این بند بودم چند بار رسولی سر بازجویی که گویا ریاست بر زندانیان و نظارت بر امور و کنش هایشان را به او سپرده بودند به بازدید از بندها آمد. همه را در راهرو به صف می کردند و او در برابر برخی می ایستاد و لوقوضی می گفت و تحدیدی می کرد. فضای آن روزها بشدت متاثر از کشتارها بود و عموما کسی با او بنرمی برخورد نمی نداشت.
ادامه مطلب...خاطرات یک دوست ـ قسمت چهل و یکم
چند پاراگرافِ آخر از قسمت چهلم
نزدیک به چهار سال آشنایی و دوستی های مان بعنوان هم زندانی از عشرت آباد تا بندهای چهار و پنج و شش زندان شماره یک قصر، گستره متنوعی از تجارب را با هم داشتیم. بدون آنکه اختلافات مان در درک و چند و چون مبارزات را در یک کلاسور مشترک ریخته باشیم، اما همواره حسی مثبت و دوستانه را بین مان برقرار کرده بودیم.
ادامه مطلب...خاطرات یک دوست ـ قسمت چهلم
چند پاراگرافِ آخر از قسمت سیونهم
زندان شماره یک قصر سال های 53-54 را در دو مسیر موازی می توانم تصویر کنم؛ یکی تلاشی که می کوشید بهر صورتی شده یک گذشته «شکسته-بسته»از تشکیلات درون زندان را«احیا» کرده و بازسازی کند. بدون آنکه به لحاظ فکری بار تازه ای داشته باشد یا به مسائل تازه طرح شده در جنبش پاسخی روشن و کارآمد بدهد. این بیشتر بیک فرمالیسم «تشکیلاتی»می مانست تا یک جریان با درون مایه ای از اندیشه، نقد، و خلاصه درس گرفتن از ضعف و قوت های جریانات طی شده. همه ی آنهایی که به نوعی هویت طلبی تشکیلاتی مبتلا شده بودند و انقلاب را نه فرآیندی استعلایی نمی دیدند بلکه؛ مسیری تعریف شده یکبار برای همیشه می پنداشتند.
ادامه مطلب...* مبارزات کارگری در ایران:
- فیل تنومند «گروه صنعتی کفش ملی»- قسمت دوم
- فیل تنومند «گروه صنعتی کفش ملی»
- بیانیه شماره دوم کمیته دفاع از کارگران اعتصابی
- تشکل مستقلِ محدود یا تشکل «گسترده»ی وابسته؟!
- این یک بیانیهی کارگری نیست!
- آیا کافکا بهایران هم میرود تا از هفتتپه بازدید کند !؟
- نامهای برای تو رفیق
- مبارزه طبقاتی و حداقل مزد
- ما و سوسیال دمکراسی- قسمت اول
- تجمع اول ماه می: بازخوانی مواضع
- از عصیان همگانی برعلیه گرانی تا قیام انقلابی برعلیه نظام سرمایهداری!؟
- ائتلاف مقدس
- وقتی سکه یک پول سیاه است!
- دو زمین [در امر مبارزهی طبقاتی]
- «شوراگراییِ» خردهبورژوایی و اسماعیل بخشی
- در مذمت قیام بیسر!
- هفتتپه، تاکتیکها و راستای طبقاتی
- تقاضای حکم اعدام برای «جرجیس»!؟
- سکۀ ضرب شدۀ فمنیسم
- نکاتی درباره اعتصاب معلمان
- تردستی و تاریخ، در نقد محمدرضا سوداگر و سید جواد طباطبایی
- دختران مصلوب خیابان انقلاب
- «رژیمچنج» یا سرنگونی سوسیالیستی؟!
- هفتتپه و پاسخی دوستانه بهسؤال یک دوست
- اتحادیه آزاد در هفتتپه چکار میکند؟
- دربارهی جنبش 96؛ سرنگونی یا انقلاب اجتماعی!؟
- دربارهی ماهیت و راهکارهای سیاسیـطبقاتی جنبش دیماه 96
- زلزلهی کرمانشاه، ستیز جناحها و جایگاه چپِ آکسیونیست!؟
- «اتحادیه مستقل کارگران ایران» از تخیل تا شایعه
- هزارتوی تعیین دستمزد در آینه هزارتوی چپهای منفرد و «متشکل»
- شلاق در مقابله با نوزایی در جنبش کارگری
- اعتماد کارگران رایگان بهدست نمیآید
- زحمتکشان آذری زبان در بیراههی «ستم ملی»
- رضا رخشان ـ منتقدین او ـ یارانهها (قسمت دوم)
- رضا رخشان ـ منتقدین او ـ یارانهها (قسمت اول)
- در اندوه مرگ یک رفیق
- دفاع از جنبش مستقل کارگری
- اطلاعیه پایان همکاری با «اتحاد بینالمللی در حمایت از کارگران در ایران»
- امضا برعلیه «دولت»، اما با کمک حکومتیان ضد«دولت»!!
- توطئهی خانه «کارگر»؛ کارگر ایرانی افغانیتبار و سازمانیابی طبقاتی در ایران
- تفاهم هستهای؛ جام زهر یا تحول استراتژیک
- نه، خون کارگر افغانی بنفش نیست؟
- تبریک بهبووورژواهای ناب ایرانی
- همچنان ایستاده ایم
- دربارهی امکانات، ملزومات و ضرورت تشکل طبقاتی کارگران
- من شارلی ابدو نیستم
- دربارهی خطابیه رضا رخشان بهمعدنچیان دنباس
- قطع همکاری با سایت امید یا «تدارک کمونیستی»
- ایجاد حزب کمونیستی طبقهی کارگر یا التجا بهنهادهای حقوقبشری!؟
- تکذیبیه اسانلو و نجواهای یک متکبر گوشهنشین!
- ائتلافهای جدید، از طرفداران مجمع عمومی تا پیروان محجوب{*}
- دلم برای اسانلو میسوزد!
- اسانلو، گذر از سوءِ تفاهم، بهسوی «تفاهم»!
- نامهی سرگشاده بهدوستانم در اتحاد بینالمللی حمایت از کارگران
- «لیبر استارت»، «کنفرانس استانبول» و «هیستادروت»
- «لیبر استارت»، «سولیداریتیسنتر» و «اتحاد بینالمللی...»
- «جنبش» مجامع عمومی!! بورژوایی یا کارگری؟
- خودشیفتگی در مقابل حقیقت سخت زندگی
- فعالین کارگری، کجای این «جنبش» ایستادهاند؟
- چکامهی آینده یا مرثیه برای گذشته؟
- کندوکاوی در ماهیت «جنگ» و «کمیتهی ضدجنگ»
- کالبدشکافی یک پرخاش
- توطئهی احیای «خانهکارگر» را افشا کنیم
- کالبدشکافیِ یک فریب
- سندیکای شرکت واحد، رفرمیسم و انقلاب سوسیالیستی
* کتاب و داستان کوتاه:
- دولت پلیسیجهانی
- نقد و بازخوانى آنچه بر من گذشت
- بازنویسی کاپیتال جلد سوم، ایرج اسکندری
- بازنویسی کاپیتال جلد دوم، ایرج اسکندری
- بازنویسی کاپیتال جلد اول، ایرج اسکندری
- کتاب سرمایهداری و نسلکشی ساختاری
- آگاهی طبقاتی-سوسیالیستی، تحزب انقلابی-کمونیستی و کسب پرولتاریایی قدرت...
- الفبای کمونیسم
- کتابِ پسنشینیِ انقلاب روسیه 24-1920
- در دفاع از انقلاب اکتبر
- نظریه عمومی حقوق و مارکسیسم
- آ. کولنتای - اپوزیسیون کارگری
- آخرین آواز ققنوس
- اوضاعِ بوقلمونی و دبیرکل
- مجموعه مقالات در معرفی و دفاع از انقلاب کارگری در مجارستان 1919
- آغاز پرولترها
- آیا سایهها درست میاندیشند؟
- دادگاه عدل آشکار سرمایه
- نبرد رخساره
- آلاهو... چی فرمودین؟! (نمایشنامه در هفت پرده)
- اعتراض نیروی کار در اروپا
- یادی از دوستی و دوستان
- خندۀ اسب چوبی
- پرکاد کوچک
- راعش و «چشم انداز»های نوین در خاورسیاه!
- داستان کوتاه: قایق های رودخانه هودسون
- روبسپیر و انقلاب فرانسه
- موتسارت، پیش درآمدی بر انقلاب
- تاریخ کمون پاریس - لیسا گاره
- ژنرال عبدالکریم لاهیجی و روزشمار حمله اتمی به تهران
* کارگاه هنر و ادبیات کارگری
- شاعر و انقلاب
- نام مرا تمام جهان میداند: کارگرم
- «فروشنده»ی اصغر فرهادی برعلیه «مرگ فروشنده»ی آرتور میلر
- سه مقاله دربارهی هنر، از تروتسکی
- و اما قصهگوی دروغپرداز!؟
- جغد شوم جنگ
- سرود پرولتاریا
- سرود پرچم سرخ
- به آنها که پس از ما به دنیا می آیند
- بافق (کاری از پویان و ناصر فرد)
- انقلابی سخت در دنیا به پا باید نمود
- اگر کوسه ها آدم بودند
- سوما - ترکیه
- پول - برتولت برشت
- سری با من به شام بیا
- کارل مارکس و شکسپیر
- اودسای خونین
* ترجمه:
- رفرمیستها هم اضمحلال را دریافتهاند
- .بررسی نظریه انقلاب مداوم
- آنتونیو نگری ـ امپراتوری / محدودیتهای نظری و عملی آتونومیستها
- آیا اشغال وال استریت کمونیسم است؟[*]
- اتحادیه ها و دیکتاتوری پرولتاریا
- اجلاس تغییرات اقلیمیِ گلاسکو
- اصلاحات اقتصادی چین و گشایش در چهلمین سال دستآوردهای گذشته و چالشهای پیشِرو
- امپراتوری پساانسانی سرمایهداری[1]
- انقلاب مداوم
- انگلس: نظریهپرداز انقلاب و نظریهپرداز جنگ
- بُرهههای تاریخیِ راهبر بهوضعیت کنونی: انقلاب جهانی یا تجدید آرایش سرمایه؟
- بوروتبا: انتخابات در برابر لوله تفنگ فاشیسم!
- پناهندگی 438 سرباز اوکراینی به روسیه
- پیدایش حومه نشینان فقیر در آمریکا
- پیرامون رابطه خودسازمانیابی طبقه کارگر با حزب پیشگام
- تأملات مقدماتی در مورد کروناویروس و پیآیندهای آن
- تاوان تاریخی [انقلابی روسیه]
- تروریسم بهاصطلاح نوین[!]
- جنبش شوراهای کارخانه در تورین
- جنبش مردم یا چرخهی «سازمانهای غیردولتی»
- جوانان و مردم فقیر قربانیان اصلی بحران در کشورهای ثروتمند
- چرا امپریالیسم [همواره] بهنسلکشی باز میگردد؟
- دستان اوباما در اودسا به خون آغشته است!
- رهایی، دانش و سیاست از دیدگاه مارکس
- روسپیگری و روشهای مبارزه با آن
- سرگذشت 8 زن در روند انقلاب روسیه
- سقوط MH17 توسط جنگنده های نیروی هوائی اوکراین
- سکوت را بشکنید! یک جنگ جهانی دیگر از دور دیده میشود!
- سه تصویر از «رؤیای آمریکایی»
- سه مقاله دربارهی هنر، از تروتسکی
- شاعر و انقلاب
- فساد در اتحادیههای کارگری کانادا
- فقر کودکان در بریتانیا
- قرائت گرامشی
- کمون پاریس و قدرت کارگری
- گروه 20، تجارت و ثبات مالی
- لایحه موسوم به«حق کار»، میخواهد کارگران را بهکشتن بدهد
- ماركس و خودرهایی
- ماركسیستها و مذهب ـ دیروز و امروز
- مانیفست برابری فرانسوا نوئل بابوف معروف بهگراکوس[1]
- مجموعه مقالات در معرفی و دفاع از انقلاب کارگری در مجارستان 1919
- مجموعه مقالات در معرفی و دفاع از انقلاب کارگری در مجارستان 1919
- ملاحظاتی درباره تاریخ انترناسیونال اول
- ممنوعیت حزب کمونیست: گامی به سوی دیکتاتوری
- نقش کثیف غرب در سوریه
- نگاهی روششناسانه بهمالتیتود [انبوه بسیارگونه]
- واپسین خواستهی جو هیل
- واپسین نامهی گراکوس بابوف بههمسر و فرزندانش بههمراه خلاصهای از زندگی او
- ویروس کرونا و بحران سرمایه داری جهانی
- یک نگاه سوسیالیستی بهسرزمینی زیر شلاق آپارتاید سرمایه